Nieuws

UEFA zal ruim anderhalf miljard euro verdelen onder clubs in Europa

on

De UEFA heeft besloten ruim anderhalf miljard euro uit te keren aan de clubs die aan de Champions League, Europa League en Europese Supercup deelnemen. Clubs die in de groepsfase van de Champions League zullen spelen, krijgen een startbedrag van 8,6 miljoen euro.

Daarnaast zal elke deelnemer van de groepsfase van het Europese hoofdtoernooi een bonus krijgen van één miljoen euro per overwinning en een half miljoen euro voor elk gelijkspel. Clubs die weten door te stromen tot de laatste zestien zullen nog eens 3,5 miljoen euro opstrijken.

Elke club die de kwartfinale weet te bereiken zal een vergoeding van 3,9 miljoen euro ontvangen, terwijl de halve finale een bonus van 4,9 miljoen euro oplevert. Het bereiken van de finale levert een club sowieso al 6,5 miljoen euro op, terwijl de winnaar een bonus van vier miljoen euro tegemoet kan zien.

In de Europa League liggen de beloningen met startbedragen van 1,3 miljoen euro voor de groepsfase beduidend lager dan het kampioenenbal. Een overwinning levert een bonus op van 200.000 euro, terwijl een gelijkspel 100.000 oplevert.

Het bereiken van de laatste 32 (200.000 euro), laatste zestien (350.000 euro), laatste acht (450.000 euro) leveren ook nog geen wereldbedragen op. Elke halve finalist krijgt daarnaast nog eens één miljoen euro. De winnaar kan een bedrag van vijf miljoen euro ontvangen, terwijl de nummer twee 2,5 miljoen euro op haar bankrekening kan bijschrijven.

Bayern München en Chelsea zullen 30 augustus gaan uitmaken wie er met de Supercup vandoor gaat. De winnaar van dit duel krijgt drie miljoen euro. De nummer twee ontvangt 2,2 miljoen euro.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login