Nieuws

UEFA wijst beroep Feyenoord tegen ‘provocerend’ en ‘ongeoorloofd’ spandoek af

on

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft het door Feyenoord ingediende beroep tegen één van de uitgedeelde boetes na de finale van de Conference League afgewezen. Dit meldt De NOS . De Rotterdamse club kreeg na de finale in totaal een boete van zo’n 64.000 euro opgelegd voor het afsteken van vuurwerk, het gooien van objecten naar het veld en voor het tonen van een ‘ongeoorloofd’ en ‘provocerend’ spandoek.

Voor het tonen van het spandoek kreeg Feyenoord een geldstraf van 15.000 euro. De Rotterdammers waren het niet eens met die boete en gingen hier tegen in beroep. Helaas dus zonder succes en blijft die boete van kracht.

In totaal heeft Feyenoord vorig seizoen meer dan 600.000,- aan boetes moeten betalen aan de UEFA.

Na de wedstrijden tegen Olympique Marseille kregen de Rotterdammers ook nog twee andere sancties opgelegd: De eerste uitwedstrijd van het Europese seizoen wordt zonder uit-publiek gespeeld én bij de eerste thuiswedstrijd in De Kuip, moet de vakken X, Q, QQ, R, RR S, T, TT, U en UU leeg blijven.

Overigens zou Vak Z aan de Olympiazijde in eerste instantie ook gesloten blijven. Feyenoord communiceerde dit ook in aanloop naar de verkoop van de passe-partouts. Dit vanwege het gooien van plastic bekers (al dan niet met inhoud) en losse kartonnen trays naar het veld, maar de Rotterdamse club heeft besloten dat alleen seizoenkaarthouders van Vak Z een passe-partout van dat vak mogen aanschaffen, waardoor er toch supporters op Vak Z aanwezig kunnen zijn.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply