Feyenoordinbeeld

UEFA onder de indruk van genomen maatregelen 

on

Eric Gudde zit donderdagavond met gemengde gevoelens in De Kuip. Feyenoord opent de Europa League-groepsfase met een kraker tegen Manchester United, maar met halflege tribunes..

Dat is het gevolg van de maatregelen die de Rotterdamse club heeft getroffen om uit de problemen van de UEFA te blijven. De parterrevakken zijn gesloten en er hangen netten rond het veld. “Zoals Dirk Kuyt zei: de directie baalt hier misschien het meest van. We hebben stenen in onze maag gehad, omdat een paar honderd mensen dit veroorzaakt hebben. Je wordt niet vrolijk van de impact die het heeft”, zegt Gudde tegen RTV Rijnmond.

.

“Het ziet er niet uit zoals ik wil. Ik heb liever zoals het hoort te zijn: een vol stadion met een waanzinnige sfeer”, vervolgt de algemeen directeur. “Normaal gesproken let ik alleen op het voetbal, maar het zal nu anders zijn. De belangen van de club zijn zo verschrikkelijk groot qua imago. Zowel sportief als financieel. Het kost de club ongeveer vijf ton per wedstrijd. Daar hadden we veel mooie dingen mee kunnen doen.”

.

De UEFA weet van de maatregelen die Feyenoord heeft getroffen. “Vooral de economische impact die het heeft maakt indruk bij de UEFA. Er moest alleen iets aangepast worden vanwege de tv-registratie”, vertelt Gudde. “Het zou onvoorstelbaar zijn als iemand de club in diskrediet wil brengen. Zeker na alles wat er de afgelopen weken over is gezegd. Dat kan geen Feyenoorder zijn.”

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login