Nieuws

‘UEFA kan ticket Feyenoord voor groepsfase EL omzetten naar voorrondes EL’

on

Willem II is nog niet zeker van een Europa League-ticket. Dat maakt De Telegraaf op uit de brief die de KNVB woensdag heeft verstuurd naar alle clubs uit het betaald voetbal.

De KNVB besloot afgelopen vrijdag de huidige stand om te zetten naar de eindstand. Hierdoor speelt Ajax in de Champions League, AZ stroomt in in de tweede voorronde van de Champions League. Feyenoord plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League, omdat de bekerfinale is komen te vervallen en Feyenoord door derde te eindigen het ticket van de groepsfase ontvangt. PSV zal instromen in de derde voorronde van de Europa League en tenslotte zou Willem II instromen in de tweede voorronde van de Europa League.

In de brief die de Telegraaf in handen heeft, staat een passage die niet gunstig is voor Willem II en Feyenoord: De UEFA moet het KNVB-voorstel om het laatste Europese startbewijs toe te kennen aan Willem II nog goedkeuren.

Het is momenteel nog niet duidelijk of de KNVB het ticket dat de winnaar van het bekertoernooi zou ontvangen, mag overhevelen naar de competitie. Het is in theorie zelfs nog mogelijk dat de plek van de groepsfase van de Europa League komt te vervallen, waardoor Nederland komend seizoen vier in plaats van vijf clubs mag afvaardigen.

In dit laatste geval zal Feyenoord tóch niet rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase van de Europa League en zal zich via de voorrondes moeten plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login