Nieuws

UEFA kan geen Feyenoord niet straffen voor rellen

on

De Europese voetbalbond UEFA kan geen maatregelen nemen tegen Feyenoord naar aanleiding van de ongeregeldheden in Rome. Fans van de Rotterdamse club misdroegen zich gisteren in het centrum van de Italiaanse hoofdstad. ,,We veroordelen wat er is gebeurd, maar de UEFA kan hier niets tegen doen. Wij gaan alleen over zaken die zich in het stadion hebben afgespeeld”, aldus een woordvoerder van de bond.

Feyenoord, dat in de Europa League met 1-1 gelijk speelde tegen AS Roma, hoeft daardoor niet te vrezen om vanwege de rellen uit het bekertoernooi gezet te worden.

Veel Italiaanse kranten besteden vandaag aandacht aan de rellende Nederlandse supporters in Rome. Il Tempo koos zelfs voor een Nederlandse kop: ‘Nederlandse beesten’. Het gedrag van de Feyenoord-supporters werd vergeleken met vijandelijke invallen in Italië in het verleden. Volgens persbureau ANSA herinnert de chaos aan de Sacco di Roma (Plundering van Rome) in 1527, toen tienduizenden Duitse en Spaanse huurlingen moordend en verkrachtend door de Heilige Stad togen.

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login