Nieuws

UEFA DRAAIT WEDSTRIJDEN TEGEN ZORYA LUHANSK OM

on

De Europese voetbalbond UEFA heeft de volgorde van de wedstrijden van Feyenoord tegen Zorya Luhansk omgedraaid. Dit betekent dat de ploeg van trainer Fred Rutten op 21 augustus eerst in Oekraïne de uitwedstrijd afwerkt, om zich een week later, in de return in de eigen Kuip, dan hopelijk te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Bij de loting van afgelopen vrijdag was de volgorde van Feyenoords wedstrijden tegen Luhansk nog precies andersom bepaald en zou Feyenoord dus eerst de thuiswedstrijd moeten afwerken, waarna de beslissing wie zich kwalificeert op 28 augustus in het uitduel zou vallen.

Luhansk, de thuishaven van Zorya, ligt in het momenteel onveilige oosten van Oekraïne. De UEFA heeft aan Feyenoord laten weten dat de uitwedstrijd in Kiev moet worden gespeeld. Dit in een reactie op een verzoek van Feyenoord om de uitwedstrijd naar buiten de landsgrenzen van Oekraïne te verplaatsen, mede gezien de in Nederland levende emoties rond de recente vliegramp met de MH 17. Ook de voorgaande kwalificatiewedstrijden in deze jaargang van de Europa League werkte Zorya Luhansk al af in Kiev, dat zo’n 700 kilometer ten noordwesten van het oorlogsgebied is gelegen. De UEFA heeft verder aangegeven dat zij de situatie in Kiev monitort en zekerheidshalve een team naar de stad stuurt om de situatie ter plekke te inventariseren.

Technisch directeur Martin van Geel zegt in een reactie ‘dat het weliswaar ongemakkelijk blijft voelen om nu in Oekraïne te moeten voetballen’ maar dat hij ‘zeker niet ongelukkig’ is met het omkeren van de wedstrijden. ‘Het is voor de spelers natuurlijk fijner om het echt beslissende duel te kunnen spelen in de eigen, kolkende Kuip. Met het trouwe publiek achter ons is er nu eenmaal meer kans op een goed resultaat dan in Kiev, in waarschijnlijk een half leeg stadion.’

Gezien de situatie in Oekraïne en gezien de korte voorbereidingstijd richt Feyenoord geen kaartverkoop in voor de uitwedstrijd in Kiev. De afgelopen weekend reeds gestarte verkoop voor de thuiswedstrijd is vanwege de verplaatsing van de wedstrijd tijdelijk opgeschort. De reeds aangekochte kaarten voor de thuiswedstrijd tegen Zorya, die dus wordt gespeeld op donderdag 28 in plaats van donderdag 21 augustus, blijven geldig.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_7817.JPG

You must be logged in to post a comment Login