Nieuws

UEFA-delegatie bezoekt Kuip met oog op CL

on

Feyenoord heeft maandag en dinsdag een delegatie van de UEFA op bezoek gehad in De Kuip, met het oog op de deelname aan de (voorronde van de) Champions League. De Europese voetbalbond bezoekt jaarlijks alle deelnemers van het toernooi om te onderzoeken of de club en het stadion aan alle eisen voldoen. Om die reden bekeek de UEFA op maandag en dinsdag onder meer de faciliteiten voor pers, sponsoren en uitsupporters.

De driekoppige delegatie van de UEFA was na afloop van het bezoek zeer te spreken over de ontvangst en over het niveau van de faciliteiten. Feyenoord en De Kuip zullen op korte termijn een uitgebreide rapportage ontvangen waarin precies staat beschreven waar club en stadion rekening mee dienen te houden in de aanloop naar de eerste Europese thuiswedstrijd van dit seizoen. Te denken valt dan aan onder meer voorwaarden op het gebied van sponsoruitingen, parkeergelegenheid, wijze van communicatie en gereserveerde ruimtes in het stadion.

Feyenoord speelt op dinsdag 29 of woensdag 30 juli de eerste wedstrijd in de derde kwalificatieronde van de Champions League. De returnwedstrijd is op dinsdag 5 of woensdag 6 augustus. Mocht Feyenoord de derde kwalificatieronde doorkomen, dan plaatst de club zich voor de play-offronde van de Champions League, die wordt gespeeld op 19/20 augustus (heenwedstrijd) en 26/27 augustus (return). Indien Feyenoord wordt uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde van de Champions League, dan komt de club op 21 en 28 augustus uit in de play-off ronde van de Europa League.

De loting voor de derde kwalificatieronde van de Champions League vindt plaats op vrijdag 18 juli in het Zwitserse Nyon. De mogelijke tegenstanders van Feyenoord zijn Zenit St. Petersburg (Rus), Lille OSC (Fra), FC Kopenhagen (Den), Standard Luik (Bel) en Besiktas (Tur).

Bron: Feyenoord.nl

20140701-164004-60004045.jpg

You must be logged in to post a comment Login