Feyenoordinbeeld

Tweespalt heerst onder supporters Feyenoord

on

Feyenoord-supporters die elkaar uitfluiten in de Kuip en de meningsverschillen op sociale media stevig voortzetten. Het legioen is duidelijk verdeeld over de vraag of het goed of slecht gaat met de club.
.

De voorzitter van de supportersvereniging is niet blij met de vijandigheid onder de Feyenoord-aanhang. Eind vorig seizoen al, tijdens de wedstrijd Feyenoord – Cambuur, werden protesterende supporters uitgefloten toen zij na een ‘wegblijfactie’ het stadion betraden. Vorig weekend, tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC, zette de ‘harde kern’ een onvriendelijk liedje in over directeur Eric Gudde, dat door andere supporters duidelijk werd afgekeurd.

.

,,Iedereen mag een eigen mening hebben, maar de verschillen worden nu wel heel erg merkbaar. Ik zou graag willen dat het legioen gewoon het legioen blijft”, zegt Wim van Merkensteijn, voorzitter van de supportersvereniging. ,,Wij nemen geen standpunt in. Eigenlijk zou de club dit moeten oppakken. Dit kan niet te lang doorgaan.”

.

De fanatieke kern vindt dat het bestuur wanbeleid voert, bijvoorbeeld als het gaat om supportersinspraak en De Nieuwe Kuip. Daar zijn niet alle supporters het mee eens. Volgens Jan de Knecht, fanatiek supporter en verklaard tegenstander van het huidig beleid, laten andere supporters zich misleiden door de recente goede resultaten. ,,De waan van de dag regeert. De supporters-op-afstand keren zich tegen de kritische, fanatieke supporters. Die denken nu dat Gudde goed bezig is…”

.

Stadionverbod

Heikel punt is de verscherpte toezicht op de trappen, die leeg moeten zijn. Tegen FC Oss werd er streng gecontroleerd. Vier supporters die op de trap bleven staan, kregen een stadionverbod. Volgens De Knecht worden de kritische supporters op deze wijze extra hard aangepakt. Feyenoord-voorlichter Raymond Salomon: ,,Het is absoluut niet onze bedoeling om supportertje te pesten. Wij handhaven de regels van de KNVB en de UEFA.” 

.

Hij merkt wel dat in de Kuip vaker een tegengeluid klinkt.Volgens filosoof en Feyenoord-supporter Mark Lievisse Adriaanse valt de tweespalt wel mee. ,,Er is altijd al verschil van mening geweest, kijk maar toen Jorien van den Herik vertrok als voorzitter. Toen had je duidelijke voor- en tegenstanders. Wat dat betreft is dit niet uniek.”

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login