Nieuws

Tweehonderd protesterende supporters mogen Kuip niet in

on

Zo’n tweehonderd Feyenoordsupporters mogen zondag niet naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Roda JC in De Kuip in Rotterdam. Ze zijn afgevoerd naar een politiebureau nadat ze tijdens een protestactie bij het stadion waren ingesloten door de ME.
De aanhangers zijn met RET-bussen naar een politiebureau gebracht. Ze hebben volgens een politiewoordvoerder flink gevochten. Op het bureau wordt nagegaan wie iedereen is en wie wat op zijn kerfstok heeft.

Honderden aanhangers hielden ’s middags een protestactie bij De Kuip. De spanning liep even op doordat de ME ze tegenhield, maar al snel keerde de rust terug. Drie mensen zijn gearresteerd, aldus de politie.
De supporters protesteerden vanwege de tegenvallende prestaties van hun club. Feyenoord verloor de afgelopen zeven wedstrijden op rij.
Het protest was vooral gericht tegen directeur Eric Gudde. Die heeft in het programma ‘De Tafel van Kees’ laten weten dat hij niet denkt aan opstappen.
Wapenstok

Aanhangers wilden verhuisdozen over het hek gooien van het Maasgebouw, waar het bestuur van Feyenoord bijeenkomt. De politie stond dat niet toe, omdat ze bang was voor rellen.
Volgens een politiewoordvoerder zijn de supporters tegengehouden uit voorzorg en niet omdat er tekenen van dreiging waren. “We hadden zorgen dat we de openbare orde niet konden handhaven, zoals tijdens de rellen in 2011.”
De ME heeft zogeheten charges uitgevoerd. De menigte werd uit elkaar gedreven met de wapenstok. Drie mensen zijn opgepakt voor belediging en openbare geweldpleging.

Bron: Rijnmond.nl 

  

You must be logged in to post a comment Login