Nieuws

Tukkers geïrriteerd door uitspraken Gudde

on

Als Feyenoord zondag in Enschede van FC Twente wint, dan lijkt de derde plek in de eredivisie de ploeg nauwelijks nog te kunnen ontgaan. De blik kan dan volledig naar de bekerfinale op 24 april. Maar winnen in Enschede, dat kan nog een hele kluif worden. Zeker nu de getergde Tukkers geïrriteerd zijn, onder meer door recente uitspraken van algemeen directeur Eric Gudde..

In Enschede, zo riepen diverse spelers en trainer René Hake deze week nog maar eens in de media, vinden ze de straffen al zwaar genoeg. Drie jaar uitgesloten van Europees voetbal, drie keer puntenaftrek en een waslijst aan boetes. Ook Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, had recent geen goed woord meer over voor FC Twente. De 61-jarige Maassluizer haastte er bij te zeggen dat hij zijn uitspraken in VI deed als commissaris van de Eredivisie CV, maar in Enschede zien ze Gudde toch vooral als de baas van Feyenoord. Bovendien leeft in de Grolsch Veste al langer het idee dat vooral Feyenoord druk zet op de KNVB om FC Twente gestraft te krijgen.   

.

,,Er zat enorm veel lucht in de boeken,” zei Gudde in VI. ,,Dat klopte gewoon niet. Kun je nagaan, toen wisten we de rest nog niet eens. Er ligt echt een taak voor de KNVB en de licentiecommissie om de clubs snel duidelijkheid te geven.” 

.

Of Gudde nou gelijk heeft of niet, vlak voor de wedstrijd in Enschede hebben de uitspraken olie op het vuur gegooid. Het seizoen dat FC Twente kampioen van Nederland werd, legden de Rotterdammers ze in het duel in de Grolsch Veste nog geen strobreed in de weg om op die manier Ajax geen handje te helpen. Maar van enige vriendschap tussen beide elftallen lijkt komende zondag geen sprake meer.

.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login