Nieuws

Transfer Vermeer doorslaand succes: “In het begin zat alles tegen”

on

De transfer van Kenneth Vermeer van Ajax naar Feyenoord kon op twee manieren uitpakken: óf het ging faliekant mis óf het werd een doorslaand succes. De tweede optie werd het en de scepsis die er was bij zijn overgang sloeg al snel om in euforie. Nog geen vier maanden later lijkt het wel of de doelman nooit anders heeft gedaan dan de goal van Feyenoord verdedigen.

Op het allerlaatste moment toverde Feyenoord Vermeer uit de hoge hoed. De goalie zat bij Ajax op de bank en voor een miljoen euro kon hij weg. De reacties waren wisselend; het was toch een echte Ajacied die naar De Kuip kwam. Inmiddels is die tendens volledig verdwenen en heeft Het Legioen de Amsterdammer in de armen gesloten. Door zijn prestaties heeft Vermeer dat volledig zelf afgedwongen.

Vermeer voelde zich ‘niet zozeer een vreemde’ in De Kuip, blikt hij terug op de veelbesproken overstap. “Al leek het wel of alles wat ik deed extra in de gaten werd gehouden”, vertelt hij in Feyenoord Magazine. “Al die camera’s, de fotografen, de pers… het was een gekkenhuis. Ik kan me voorstellen dat het ook voor medewerkers van Feyenoord in eerste instantie misschien vreemd was om iemand van Ajax te verwelkomen. Daar heb ik gelukkig niets van gemerkt. Door iedereen binnen de club ben ik ontzettend goed opgevangen. Daardoor heb ik me vanaf de eerste dag welkom gevoeld.”

Vermeer heeft inmiddels een appartement in het centrum van Rotterdam en voelt zich thuis in de stad, waar hij zonder problemen over straat kan. “Zeker. Ook toen ik nog bij Ajax speelde hebben zich geen vervelende situaties voor gedaan als ik in Rotterdam was. Ik heb nooit gedacht: ik hoor hier niet. Nu word ik op straat steeds vaker herkend en aangesproken, vrijwel altijd op een positieve manier. De een geeft me een schouderklopje, de ander zegt dat ik goed bezig ben.”

“Alles valt of staat met prestaties”, vervolgt Vermeer. “In het begin zat alles tegen. We speelden helemaal niet slecht, alleen scoorden we niet en we kregen de goals heel lullig tegen. Beste voorbeeld is de wedstrijd tegen Ajax. Ik begrijp nog steeds niet hoe we die hebben verloren. Zó frustrerend. Weinig teams zijn in staat om Ajax negentig minuten lang hun wil op te leggen, ik kan het weten. Wij deden het en alles klopte, behalve de uitslag. Daarna zijn we punten gaan pakken en daarmee groeide het vertrouwen. Dat we bijna geen tegendoelpunten incasseren, is een belangrijk houvast voor het team.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_8191.PNG

You must be logged in to post a comment Login