Nieuws

Trainingsweek in Dubai zit erop, selectie morgen naar huis

on

De trainingsweek van Feyenoord in Dubai zit erop. De selectie van Fred Rutten werkte zaterdagmiddag de laatste training in Dubai af. Daarmee komt er een eind aan een week waarin Feyenoord zich onder perfecte omstandigheden kon voorbereiden op de tweede seizoenshelft, die op 18 januari van start gaat met de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De selectie reist zondagochtend terug naar Nederland. Feyenoord hervat komende week de trainingen op Varkenoord.

Feyenoord werkte de afsluitende training met een zeer goed gemoed af. Hoewel de spelers een pittige trainingsweek achter de rug hebben, bruiste de ploeg zaterdag nog van de energie. Dat was onder meer te zien tijdens een afwerkoefening, waarin de Feyenoorders eerst een ploeggenoot moesten uitspelen voordat ze het doel onder vuur konden nemen. Hier kreeg onder meer de jarige Kenneth Vermeer de kans zich te onderscheiden. De keeper viert zaterdag zijn 29ste verjaardag.

Vervolgens werd er fanatiek gestreden om de winst in een partijspel, dat uiteindelijk werd gewonnen door de ploeg van Jordy Clasie, Miquel Nelom, Terence Kongolo, Colin Kazim-Richards, Lex Immers en Bilal Basaçikoglu. Terwijl zij zich al juichend lieten vastleggen door de fotografen langs het veld, moesten de verliezende ploegen een paar keer het veld op en neer rennen.

‘Voor ons was dit een prima week’, vertelde Jens Toornstra na afloop langs de rand van het trainingsveld. ‘De trainer heeft in zijn afsluitende praatje verteld dat we deze week de arbeid hebben geleverd die we moesten leveren. Los daarvan is het natuurlijk altijd goed om een week met de ploeg bij elkaar te zijn en elkaar weer wat beter te leren kennen.’

Elvis Manu ontbrak zaterdag nog op het trainingsveld. De aanvaller, die herstellende is van een liesblessure, stapte wel uit de spelersbus op het Nad Al Sheba-complex, waar hij vervolgens samen met fysiotherapeut René Dannenburg en clubarts Casper van Eijck individueel aan zijn herstel werkte.

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Feyenoord.nl

IMG_9156.JPG

You must be logged in to post a comment Login