Nieuws

Trainer Danny Buijs timmert aan de weg

on

Het gaat goed met de trainersloopbaan van oud-Feyenoorder Danny Buijs. De 32-jarige Alblasserdammer is sinds dit seizoen hoofdtrainer van Kozakken Boys en met die club won hij afgelopen weekend de eerste periodetitel in de zaterdagtopklasse.

Vanaf volgend jaar wil Buijs, in combinatie met het trainen van Kozakken Boys, zich richten op het halen van zijn trainersdiploma ‘UEFA-A’. ”Na dat jaar ga ik evalueren of ik mezelf geschikt vind voor dit vak”, zegt Buijs, die niet per sé droomt van een grootse trainerscarriére. ”Als klein jongetje had ik twee dromen. Ik wilde profvoetballer worden en voor Feyenoord spelen. Die zijn allebei uitgekomen. Het is niet zo dat ik die dromen ook als trainer heb. Op dit moment zit ik goed bij Kozakken Boys en kijk ik over twee jaar wel verder.”

Door verschillende fysieke ongemakken moest de voormalig middenvelder noodgedwongen stoppen met het spelletje dat hij zo lief had. ”Zelf voetballen is het leukste wat er is, maar de laatste jaren kreeg ik steeds meer fysieke problemen. Er is van alles aan gedaan. Het zou zelfs aan mijn voeding of bed liggen. Ik heb alles geprobeerd, maar het bleef terugkomen. Dat zorgde voor veel irritatie en heb ik moeten besluiten te stoppen.”

Vorig jaar speelde Buijs nog met spelers waar hij nu trainer van is. ”Dat was voor sommige spelers misschien raar. Zeker degene die moeite hadden met de voetballer Danny Buijs. Ik was een voetballer had een gebruiksaanwijzing. Je kan het niet met het trainerschap vergelijken, want eerst sta je op het veld en nu ben je verantwoordelijk voor een hele spelersgroep

De Alblasserdammer werkte bij Feyenoord onder meer met Bert van Marwijk, Erwin Koeman en Gert-Jan Verbeek. ”Voor mijn ervaring is die periode zeer goed geweest. Ik heb bij alle trainers waar ik onder gewerkt heb gekeken hoe zij het zouden doen en hoe ik het anders aan zou pakken.”

Eén van de dingen die Buijs anders zou doen is de communicatie met spelers. ”Iedere trainer doet dat natuurlijk op zijn eigen manier en ik dus ook. Overigens zeg ik niet dat mijn manier de enige goede is.”

Met zijn club Kozakken Boys behaalde de voormalig profvoetballer dus zijn eerste prijs als coach. Door een 2-1 overwinning op HHC Hardenberg wonnen de Werkendammers de eerste periode. ”We waren er niet nadrukkelijk bezig met het winnen van de periodetitel. Vorig seizoen verloren we twee keer van HHC Hardenberg, dus drie punten halen tegen deze tegenstander was het belangrijkst. Na een dik verdiende overwinning zijn we terug gegaan naar Werkendam en hebben daar een klein feestje gevierd”, aldus Buijs, die niet met de eer wil strijken.”Het is vooral de verdienste van de ploeg. Ik zei pas geleden gekscherend dat mijn oma met deze groep ook de periodetitel zou hebben gewonnen. Ik kan de jongens alleen maar een compliment geven.”

Bron: Rijnmond.nl
Foto: Rijnmond.nl

IMG_8677.PNG

You must be logged in to post a comment Login