Nieuws

Topper in beloftencompetitie eindigt onbeslist

on

De topper in de beloftencompetitie tussen Jong Feyenoord/Excelsior en Jong Willem II is maandagavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van coaches Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk behoudt daardoor een voorsprong van vier punten op de achtervolgers uit Tilburg. John Goossens zette op een moeilijk bespeelbaar veld Jong Feyenoord/Excelsior na een uur spelen op voorsprong. Jong Willem II maakte kort voor tijd gelijk uit een strafschop.

Dat de belangen op Sportpark Bijstervelden groot waren, bleek al direct vanaf de aftrap van de wedstrijd tussen de nummer één en twee van de Beloftencompetitie divisie B. Beide ploegen openden met veel strijd, wat resulteerde in diverse duels op het scherpst van de snede.

Jong Feyenoord/Excelsior kreeg naarmate de eerste helft vorderde steeds meer controle over de wedstrijd, zonder dat het elftal veel kansen wist te creëren. Wat dat betreft had de ploeg na rust meer succes, toen vaker de diepte werd gezocht via de vleugels. Op die manier kwam na een uur spelen ook de openingstreffer tot stand, toen John Goossens op aangeven van Samuel Armenteros raak schoot.

In het laatste kwartier ging Jong Willem II va-banque spelen, met een extra spits in de ploeg. Jong Feyenoord/Excelsior werd hierdoor ver achteruit gedrukt en moest uiteindelijk nog een – makkelijk toegekende – strafschop weggeven die ook werd verzilverd door de Tilburgers.

‘Dat was jammer, want bij winst hadden we een gat kunnen slaan op de ranglijst’, vertelde coach Patrick Lodewijks na afloop. ‘Aan de andere kant is een gelijkspel over negentig minuten misschien een terecht resultaat. Het was van beide kanten lastig voetballen vandaan, met weinig kansen over en weer. Het was een vechtwedstrijd op een dramatisch veld, maar het is goed dat we ook dit soort wedstrijden eens spelen.’

Jong Willem II – Jong Feyenoord/Excelsior 1-1
Scoreverloop:
65’ 0-1 Goossens
86’ 1-1 (strafschop)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, Mattheij, Hardeveld, Nelom; Vormer, Sleegers, Goossens; Blij (60’ Robinson), Armenteros en Van Kippersluis.

Bron: Feyenoord.nl

20140310-214210.jpg

You must be logged in to post a comment Login