Nieuws

Toornstra: “Is het al zolang geleden?”

on

Jens Toornstra reageert verschrikt als hij hoort dat het alweer bijna 6 jaar geleden is dat Feyenoord voor het laatst een uitwedstrijd in de groepsfase van de Europa League won. In België won Feyenoord destijds met 0-3 van Standard Luik in december 2014. ,,Is het al zo lang geleden?’’ zegt Toornstra in het Algemeen Dagblad.

Als je naar de laatste twintig uitwedstrijden van Feyenoord in de Europa League kijkt, zie je dat van de laatste twintig uitwedstrijden er Feyenoord maar eentje won. Er werd zelfs zestien keer verloren.

De openingstreffer in het duel met de Belgen werd zelfs nog gemaakt door de Toornstra. Terugkijkend op de Europese wedstrijden van 2014 tot nu reageert Toornstra: ,,In uitwedstrijden ging het daarna al vaak mis. Nu de stadions niet meer vol zitten, kan dat een voordeel zijn voor ons. Aan de andere kant: die Europese avonden in de eigen Kuip waren vaak wel heel speciaal. Dat moeten we ook missen. Als ik terugdenk aan Sevilla-thuis, die 2-0 in 2014. Of Napoli in de Champions League. Of vorig seizoen FC Porto in de Kuip. Ja, dat waren geweldige avonden” aldus het AD.

Het doel van Feyenoord voor dit seizoen is duidelijk: De club wil weer eens overwinteren. Zowel Berghuis en Toornstra spraken dit doel al eerder uit. Voor Feyenoord zijn de financiën van levensbelang, maar ook voor de marktwaarde van de spelers. De Europa League blijft een mooi podium om je als speler in de kijker te spelen.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login