Feyenoordinbeeld

Toornstra: ‘Ik speel liever aanvallender, maar het allerliefste sta ik toch vooral in de basis’

on

Geduld is dit seizoen het toverwoord bij Feyenoord, zo bleek ook zondag tegen Roda JC. De koploper van de eredivisie speelde verre van groots, maar trok zoals zo vaak de wedstrijd toch weer in de slotfase naar zich toe (0-2).

.
,,We zijn geduldig gebleven, omdat we inmiddels weten dat we altijd kunnen scoren”, zei Jens Toornstra. ,,We zijn heel fit en kunnen tot de laatste minuut alles geven, wat tegenstanders vaak niet kunnen.”

.

Toornstra stuitte zondagochtend, een paar uur voor de aftrap, toevallig op wat statistieken. ,,Ik las dat we van onze laatste 22 duels in januari er maar drie hadden gewonnen. Dan is met 2-0 winnen van Roda JC prima, al was het geen superwedstrijd.”

.

De multifunctionele Toornstra speelde in Kerkrade op de positie van Karim El Ahmadi, de middenvelder die met Marokko meedoet aan de Afrika Cup. ,,Ik moest wat behoudender spelen dan ik normaal doe. Dat was wennen, omdat ik van nature drang naar voren heb. Nu moest ik me inhouden. Natuurlijk speel ik liever in een wat aanvallender rol. Maar het allerliefste sta ik toch vooral in de basis.”

.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login