Feyenoordinbeeld

Toornstra: ‘Ik denk dat het heel belangrijk is dat we de eerste drie wedstrijden winnen’

on

Jens Toornstra gaat in januari mogelijk Karim El Ahmadi vervangen op het Feyenoord-middenveld. Trainer Giovanni van Bronckhorst koos in het oefenduel met FSV Mainz voor de assistenkoning op het middenveld. Dat beviel hem prima. El Ahmadi is met Marokko op de Afrika Cup.

.
“Bij ADO heb ik ook op het middenveld gespeeld en niet eens als een echte nummer tien. Dus dat zou ik ook kunnen invullen”, zegt Toornstra in De Telegraaf. “Af en toe is het lekker dat je op meerdere posities kunt spelen, maar soms is het ook een beetje lastig om je niet op één plek te kunnen focussen. Ik heb de laatste tijd ook veel als rechtsbuiten gespeeld. In de manier waarop wij spelen, krijg ik de vrijheid en kan ik naar binnen komen, omdat er veel dynamiek is voorin.”

.

Feyenoord hervat de competie komend weekend met een wedstrijd tegen Roda JC. Afgelopen seizoen vielen de Rotterdammers na de winterstop in een diep dal. Toornstra hoopt dat dat nu niet gebeurt. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat we de eerste drie wedstrijden winnen. In ons voordeel spreekt dat ik een soort rust voel in het team. Op momenten dat we achter komen, raken we niet in paniek, maar laten we zien dat we kunnen terug knokken. Die spirit moeten we zien vast te houden.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login