Nieuws

Toornstra: ‘Het is klote, maar we moeten het ermee doen’

on

Feyenoord leek tegen Slavia Praag op weg naar de zege, maar moest in de absolute slotseconde toch nog de gelijkmaker slikken. Hoewel Feyenoord nog niets heeft verloren, was de kater in de kleedkamer na de 3-3 groot, vertelt Jens Toornstra.

“We zitten er vrij teleurgesteld bij momenteel”, zo gaf de middenvelder na afloop aan. Toornstra had de 3-3 van Ibrahim Traoré nog niet teruggezien, maar, zo wist hij wel: “Er gingen teveel dingen niet goed.” 

Dat was in de tweede helft bij Feyenoord überhaupt vaker het geval dan in de eerste helft, die na het rustsignaal eindigde met vuurwerk. Na een opstootje op het veld kreeg assistent-trainer Marino Pusic een rode kaart. “Het explodeerde”, vertelt Toornstra over dat moment. “Dan zeg je in de rust tegen elkaar: probeer het hoofd koel te houden en het publiek achter je te krijgen.” 

Maar het goede spel dat Feyenoord op de mat legde voor de gelijkmaker, kwam niet meer terug. De 1-2 van Yira Sor was vervolgens geen onlogisch gevolg, maar niet voor het eerst dit seizoen liet Feyenoord zich na een achterstand niet uit het veld slaan. “We rechten goed de rug en komen nog op voorsprong, ondanks dat je niet zo speelt als in de eerste helft. Maar je trekt ‘m wel bijna over de streep. Dan is het heel erg zonde dat je het nog weggeeft.” 

Feyenoord gaat om die reden niet met een zege, maar met een gelijkspel richting Praag. “Je hebt aan één goal genoeg”, blikt Toornstra vooruit op de return van volgende week. “Maar je had het jezelf wel makkelijker kunnen maken. Het is klote, maar we moeten het ermee doen. Als we ervoor zorgen dat we de goals volgende week niet zo makkelijk tegen krijgen, dan is er niet zoveel aan de hand.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply