Nieuws

Toornstra: “Het is fijn dat we zover komen en wie weet waar het gaat eindigen”

on

Het was weer even geleden dat Jens Toornstra raak schoot uit een vrije trap. Donderdag was het tegen Partizan Belgrado eindelijk weer eens zover, maar gebeurde dat wel met behulp van de schouder van Cyriel Dessers. En dus kwam de treffer op naam van de Belgische spits. Geen probleem voor Toornstra, die de 3-1 zege én daarmee een plek bij de laatste acht in de Conference League een stuk belangrijker vond.

Balen deed Toornstra na afloop dus zeker niet dat Dessers de bal dusdanig van richting veranderde dat Partizan-doelman Nemanja Stevanovic geen kans had. “Van mij mag Cyriel ‘m hebben. En volgens mij heeft hij ‘m ook overal al opgeëist”, lachte de 32-jarige middenvelder na afloop. “Wie weet was de bal er anders ook helemaal niet ingegaan. We zullen het nooit weten.” 

Een kwartfinaleplaats in een Europees toernooi, de eerste sinds 2002, begroette Toornstra met enthousiasme. “Het is heel mooi om je te meten met clubs in Europa. Het is fijn dat we zover komen en wie weet waar het gaat eindigen.”

Ondanks het feit dat de voorbereiding verre van ideaal was en Feyenoord het tegen Partizan moest doen zonder Justin Bijlow, Gernot Trauner, Tyrell Malacia en Marcus Pedersen was Toornstra te spreken over de manier waarop de Rotterdammers zich manifesteerden. Toornstra zelf speelde tegen Partizan als defensieve middenvelder. Dat zal zondag tegen Ajax niet anders zijn vanwege de schorsing van Orkun Kökcü. “Het was weer even geleden en ook even wennen. Er waren ook een paar hachelijke momentjes, maar verder ging het wel oké.” 

Zondag staat voor Feyenoord De Klassieker op het programma. Ajax kreeg woensdag een tik te verwerken: Benfica knikkerde de ploeg van Erik ten Hag uit de Champions League. Is de kijk van Toornstra op de Amsterdammers gewijzigd na de uitschakeling én de moeizame zeges die werden geboekt tegen RKC Waalwijk en Cambuur Leeuwarden? 

“Dat beeld is niet veranderd”, reageert Toornstra. “Ajax heeft een goede ploeg en is voetballend hartstikke dominant. Van de week tegen Benfica ook: ze verliezen de wedstrijd door één moment. Ik denk dat wij voetballend daar ook ons spel kunnen spelen. We hebben hele grote stappen gezet dit seizoen en het zou mooi zijn als we dat ook in de Arena kunnen laten zien.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply