Nieuws

Toornstra: ‘De club was resoluut dat ik moest blijven’

on

Jens Toornstra had afgelopen winter een transfer naar de Duitse club Hoffenheim kunnen maken. Maar Feyenoord weigerde hem te laten gaan. “De club was heel resoluut, dat is duidelijk.”
“En in principe geeft dat veel vertrouwen,” vertelt Toornstra. “Het is mooi dat dat nu ook uit de keuzes van de trainer blijkt en ik hoop dat dit lang zo blijft.”
Want vorig weekend stond Jens Toornstra opeens in de basis van Feyenoord, uitgerekend in De Klassieker tegen Ajax. En na dertien minuten scoorde hij ook nog eens de openingsgoal. Scoren in de ArenA voor Feyenoord, die kan hij afstrepen. “Voor mij persoonlijk is het mooi, maar ik baal dat we niet hebben gewonnen. We hebben wel laten zien dat we als team kunnen fungeren, ook in deze nieuwe formatie. Dat geeft vertrouwen.”
Toornstra hoopt dat hij in de basis blijft staan en dat er een einde is gekomen aan een periode waarin hij niet speelde of, wanneer hij dat wel deed, niet goed speelde. “Op een gegeven moment ging het met het team minder en met mijzelf ook. Ik heb hard gewerkt om het weer om te buigen en nu hoop ik dat het weer goed komt.”
Toen de middenvelder begin vorig seizoen over kwam van FC Utrecht werd hij geroemd om zijn traptechniek en nam hij alle standaardsituaties. Inmiddels is dat niet meer het geval. “Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over wie wat neemt en wanneer. Daar hou ik mij aan. Ik m moet het op trainingen laten zien en zorgen dat ik daarin weer de nummer één in de pikorde ben.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login