Nieuws

Toornstra: ‘Alles is mogelijk’

on

Feyenoord treft met AS Roma donderdagavond in de Europa League de nummer twee van de Italiaanse Serie A. En dus vormen de Romeinen op voorhand een flinke kluif voor de Rotterdammers. Toch leeft Jens Toornstra met vertrouwen naar de wedstrijd toe. ”Alles is mogelijk.”

Toornstra weet dat Feyenoord zeker niet de favoriet is. ”In principe zijn wij de underdog, maar voetbal blijft voetbal en alles is mogelijk. We gaan gewoon ons eigen spel spelen, geconcentreerd proberen te blijven en zo min mogelijk foutjes maken, want ik denk dat Roma heel sterk is in het afstraffen daarvan.”

Zaterdag maakte Feyenoord op bezoek bij Heracles Almelo een slechte beurt. De wedstrijd werd met 2-0 verloren, maar nog zorgelijker was het slechte spel. Of de Rotterdammers inmiddels in een betere vorm steken, vindt Toornstra lastig in te schatten. “Op de trainingen zag het er allemaal goed uit, maar dat zag het in de laatste weken ook. Ik denk dat je pas bij een wedstrijd kan zien hoe het er echt uitziet, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Ook op het spel van Toornstra was in de laatste weken regelmatig wat aan te merken, beaamt ook de speler zelf. ”Ik denk dat ik wel beslissender kan zijn en ook minder foutjes hoor te maken. Maar toen het zo goed ging, zei ik dat ook dat er waarschijnlijk ook wel een mindere periode aan zou komen. Ik hoop dat die zo snel mogelijk achter de rug is.”

”Ze zeggen altijd dat een uitdoelpunt heel belangrijk is,” filosofeert Toornstra over het mogelijke resultaat van de eerste ontmoeting in het tweeluik tegen de Italianen. Als we dat uitdoelpunt weten te maken zonder er al te veel tegen te krijgen, denk ik dat je een goed resultaat boekt.” Dat Feyenoord in Rome wordt gesteund door 5000 supporters, kan volgens hem alleen maar helpen bij het behalen van een goed resultaat. ”Ze kunnen een steun in de rug zijn en ze zijn in grote getale gekomen. Dat is voor ons top.”

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login