Nieuws

Toch treinen voor PSV – Feyenoord

on

De NS heeft Feyenoord laten weten dat er alsnog treinstellen beschikbaar zijn om op woensdagavond 30 januari aanstaande Feyenoord-supporters naar de bekerwedstrijd PSV-Feyenoord te vervoeren. De directie van de NS heeft dit vrijdagochtend aan Feyenoord bevestigd. De burgemeester van Eindhoven stelde het vervoer per treincombi verplicht voor Feyenoord-supporters op basis van het feit dat deze wedstrijd door de burgemeester als hoog-risicowedstrijd gecategoriseerd is.

De indeling als hoog-risicowedstrijd heeft nog andere gevolgen, zowel voor het thuis- als uitpubliek. Zo is het maximale aantal Feyenoord-supporters dat de wedstrijd kan bezoeken vastgesteld op 1.200. Hiermee wordt welliswaar voldaan aan de KNVB-norm, maar in de voorgaande seizoenen waren nog 1.600 Feyenoord-supporters welkom. De competitiewedstrijden waren zogenoemde B-wedstrijden (enig risico) waardoor versoepelde maatregelen golden. Dat geldt dus niet voor de komende bekerwedstrijd, waarbij ook voor PSV-supporters de beperking geldt dat slechts één ticket per seizoen- of clubkaart kan worden gekocht.

Feyenoord start de verkoop voor haar supporters op zaterdag 19 januari om 9.00 uur voor de houders van een Diamond Card. Maandag 21 januari kunnen vanaf 9.00 uur ook Goldcardhouders een kaart kopen. Kaarten zijn zowel via TicketBox als via internet verkrijgbaar. Indien niet alle 1.200 kaarten aan Diamond- en Goldcardhouders worden verkocht, komen deze op zaterdag 26 januari om 9.00 uur beschikbaar voor Silvercardhouders. Deze laatste kaarten zijn alleen beschikbaar via TicketBox. Dit om een overbelasting van het verkoopsysteem via internet te voorkomen, hetgeen leidt tot verkoopfouten.

Kaarten kosten € 41 via TicketBox en € 43 via internet. Vertrektijden van de trein worden via de infomail bekend gemaakt.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login