Feyenoordinbeeld

‘Toch geen fanzone bij Biergarten’

on

Er komt geen fanzone voor supporters van Manchester United aan de Rotterdamse Schiestraat. Dat meldt de huurder van het terrein, directeur Luc Smits van projectontwikkelaar LSI. Smits geeft de gemeente Rotterdam geen toestemming voor het voetbalfeestje op het parkeerterrein bij de bekende uitgaansgelegenheden Biergarten en Annabel.

.

,,Ik heb het nu ook zwart op wit van de gemeente staan: er komt geen fanzone aan de Schiestraat”, zegt Smits. Dat betekent dat Rotterdam snel op zoek moet naar een nieuwe plek om aanstaande donderdag Engelse supporters op te vangen voordat ze naar de Kuip afreizen voor het Europa League-treffen met Feyenoord.

.

Het binnenterrein achter het Schieblock wordt gehuurd door projectontwikkelaar LSI. ,,De gemeente is eigenaar van de grond, maar ik heb de gebruiksrechten. Ik bepaal wat er op het terrein gebeurt en ik, maar ook de buurt, zit niet te wachten op voetbalsupporters”, zegt Smits van LSI. ,,We hebben al genoeg overlast van het uitgaanspubliek.”

.
De ontwikkelaar werd naar eigen zeggen verrast door de komst van de fanzone. ,,Ik wist van niets en hoorde het via via. Ik heb gelijk de gemeente gebeld en daar erkenden ze een fout te hebben gemaakt door mij te passeren. Ze hebben vervolgens alsnog om toestemming gevraagd, maar ik heb gezegd geen prijs te stellen op supporters. Waar de supporters dan wel moeten worden opgevangen? Geen idee.”

.

Een gemeentewoordvoerder was zaterdagavond nog niet op de hoogte van problemen rond de fanzone voor de Manchester United-fans. De United-fans hebben 1.200 kaarten voor de voetbalwedstrijd tegen Feyenoord. Onbekend is hoeveel er ruim voor wedstrijd al naar Rotterdam afreizen.

.

Bron: Ad.nl

Foto: weallfollowunited.com

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login