Nieuws

Timmer: ‘Als ik Mulder was, zou ik zo rap mogelijk vertrekken’

on

De transfer van Kenneth Vermeer naar Feyenoord heeft veel stof doen opwaaien. Ook onder voormalig trainers en spelers van de Rotterdammers is verbaasd gereageerd op de komst van de doelman van Ajax.

Henk Timmer, die zelf ook voor Ajax en Feyenoord keepte, snapt niets van de keuze van technisch directeur Martin van Geel. “Als ik Van Geel was geweest, had ik nooit de reservekeeper van Ajax als eerste doelman naar De Kuip gehaald. Vermeer is natuurlijk echt een Ajax-gezicht. Deze transfer brengt een groot risico met zich mee. Als de fans je niet willen, heb je een groot probleem.”

“Babos, Aerts, Zoetebier, ze gingen allemaal kapot aan de achterban in De Kuip”, vervolgde Timmer in gesprek met Voetbal International. “Maar laten we eerlijk zijn: Vermeer is natuurlijk een betere keeper dan Mulder. Vooral op het gebeid van ervaring en persoonlijkheid. Als ik Mulder was, zou ik zo rap mogelijk vertrekken uit De Kuip.”

Oud-Feyenoord-keeper Ed de Goeij is het niet met Timmer eens. “Feyenoord wil een zo goed mogelijke keeper hebben en als Vermeer dan op de markt komt, kan ik begrijpen dat de club hem haalt. Natuurlijk, waarom niet? Mulder heeft het vorig jaar niet onaardig gedaan, maar maakt nu weer een twijfelachtige indruk. Hoe jammer dat ook voor Erwin is, dat zijn simpelweg de feiten. Bij een topclub hoort concurrentie. Daar wordt de club alleen maar beter van. Vermeer verdient dan ook alle steun.”

Ook Joop Hiele, voormalig keeperstrainer van de Rotterdammers, snapt de ophef niet. “Ik zie het probleem niet van de overgang. De club wil een kwaliteitsverbetering. Dan maakt het niet uit waar de keeper vandaan komt. Natuurlijk snap ik de sentimenten, maar het is maar voetbal, hoor. Geef die jongen toch een kans! Je kunt niet ontkennen dat Mulder matig aan het seizoen is begonnen en Vermeer ontegenzeggelijk een goede keeper is. Als Vermeer gewoon zijn niveau haalt, hoor je niemand meer. Dan heeft Feyenoord er een topkeeper bij.”

Bron: Soccernews.nl

IMG_7437.PNG

You must be logged in to post a comment Login