Nieuws

Timber: “We hebben ook heel wat kansen gecreëerd. Daar kunnen we zeker positieve punten uit halen”

on

Quinten Timber had zich zijn debuutwedstrijd in De Kuip ongetwijfeld anders voorgesteld. Feyenoord moest echter genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen SC Heerenveen. Het grootste euvel was volgens de nieuweling simpel te duiden. “We scoorden niet.”

En dat terwijl de kansen er wel degelijk waren, constateerde de 21-jarige middenvelder. “Vooral aan het begin en het einde van de wedstrijd. Je weet dat het moeilijk wordt tegen een tegenstander die verdedigend goed staat. Dan moet je de kansen afmaken, maar dat doen we niet.”

Waar het vorige week tegen Vitesse wel lukte om een vijfmansdefensie te slechten, lukte dat tegen Heerenveen dus niet. “Je weet dat dat niet makkelijk is, daarom heb je lopende mensen nodig en veel beweging in de as. Ik denk dat we daar bij momenten ook gezorgd hebben. Als je scoort, wordt er ook anders over gesproken. We hebben ook heel wat kansen gecreëerd en qua restverdediging stonden we aardig. Daar kunnen we zeker positieve punten uit halen.”

Toch gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat Feyenoord in een groot deel van de tweede helft niet thuis gaf. Is de euforie na de 2-5 zege in Arnhem nu enigszins getemperd? “Dat is iets van de media”, countert Timber. “Wij moeten ervoor zorgen dat we gefocust blijven. We zijn nog een groep die elkaar moet leren kennen en beter moet worden. Qua restverdediging stonden we aardig. We hebben ook heel wat kansen gecreëerd. Daar kunnen we zeker positieve punten uit halen.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply