Nieuws

Tien jaar zonder Mister Feyenoord Coen Moulijn: ‘Het gemis is er nog iedere dag’

on

Maandag is het alweer tien jaar geleden dat Mister Feyenoord Coen Moulijn op 73-jarige leeftijd overleed. Moulijn mag er dan niet meer zijn, maar zijn geest waart tot de dag van vandaag rond in De Kuip.

Met een standbeeld aan de Olympiazijde en een herdenking eert Feyenoord het icoon jaarlijks. Maar dit jaar in een kleine kring, door de coronamaatregelen.

Daarnaast waren er plannen het Feyenoord Museum dit jaar in het teken van Coen Moulijn te zetten. Die plannen zijn voorlopig in de ijskast geplaatst, vertelt de weduwe van Coen Moulijn, Adrie Moulijn aan Rijnmond.nl. “Het museum moest ook sluiten, ze mogen niemand toelaten. Dus ze moeten dat uitstellen, van het voorjaar kan het misschien. Het is hopen dat dat kan.”

De herdenking bij het standbeeld van oer-Feyenoorder Coen Moulijn is dit jaar anders dan anders. Waar normaliter de ruimte was voor fans om bij de herdenking aanwezig te zijn, is de ceremonie dit jaar met een klein gezelschap. “Mark Koevermans belde mij op, want normaal mag ik vriendinnen meenemen. Maar dat mag nu natuurlijk niet”, legt Moulijn uit. “Dus ik leg met Gerard Meijer samen de bloemen en een paar mensen van het bestuur. Verder mag er niemand bij.”

Het hele interview is HIER te lezen

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply