Nieuws

Terugkeer Van Persie bij Feyenoord nog ver weg

on

De komst van Robin van Persie naar Feyenoord is voorlopig geen serieuze optie. Fenerbahçe houdt de spits aan zijn doorlopende contract, terwijl trainer Aykut Kocaman hem een prominente plek in zijn elftal toezegde.

Van Persie kampt met een lichte blessure sinds een oefenduel met AS Monaco, maar maakte volwaardig deel uit van de voorbereiding in Istanboel. Geruchten dat hij zijn rugnummer kwijt zou raken, of zelf een frontale breuk zou forceren, kloppen niet. Fenerbahçe heeft op geen enkele wijze de indruk gewekt onder zijn miljoenencontract uit te willen. Een cruciaal verschil met de situatie van Wesley Sneijder bij Galatasaray, die zijn contract liet ontbinden na lang gekibbel.

Feyenoord hoopt dat Van Persie transfervrij vertrekt, maar die kans is eerder verkleind dan vergroot. Een doorbraak kan nog weken op zich laten wachten, op weg naar de transferdeadline op 31 augustus. Van Persie wil graag terug naar de Kuip, maar het spel hard spelen heeft weinig zin. Dan eist de Turkse topclub een forse transfersom. Bovendien voldeed ‘Fener’ altijd keurig aan zijn verplichtingen, voelt Van Persie zich nog altijd gewaardeerd en tekende hij medio 2015 zelf een driejarig contract in Istanboel. 
Een overstap is daarmee nog niet van de baan. Het valt niet uit te sluiten dat Fenerbahçe zich nog zal roeren op de transfermarkt, mogelijk met gevolgen voor de positie van grootverdiener Van Persie. Zo staat verdediger Simon Kjaer op het punt naar Sevilla te vertrekken, dat zou de Turken extra financiële slagkracht geven om zich ook aanvallend te versterken.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login