Nieuws

Terugkeer Van Beek voorkomt roofbouw op Tapia

on

Dat Sven van Beek weer fit is, komt trainer Giovanni van Bronckhorst meer dan goed uit. De oefenmeester van Feyenoord ziet de ziekenboeg bij zijn Feyenoord steeds verder leegstromen, maar met de centrale verdedigers blijft het puzzelen.

Jan-Arie van der Heijden (kuit) en Eric Botteghin (knie) herstellen weliswaar voorspoedig van hun blessureleed, maar het duo dat de ruggengraat vormde van het kampioenselftal is nog niet klaar voor een rentree.

Renato Tapia is fit uit de slijtageslag van Peru tegen Nieuw Zeeland gekomen. De Peruaan is op weg naar Rotterdam, maar de kans dat hij morgenavond in de thuiswedstrijd tegen VVV vanaf het startsignaal kan spelen, is zeer gering. Niet alleen vierden de dolgelukkige Peruanen groot feest in het eigen Lima omdat voor het eerst sinds 1982 er weer eens een ticket voor het WK is veroverd. Tapia zal ook fysiek moeten herstellen van de serie loodzware vliegreizen en twee wedstrijden. De verdediger vloog van Amsterdam naar Seoul, van Seoul naar Wellington, van Wellington naar Lima en als laatste stukje dus van Lima weer naar Schiphol.

,,De kwalificatie voor het WK kan voor spelers een boost betekenen’’, zegt trainer Giovanni van Bronckhorst. ,,Ze hebben iets om naar uit te kijken.’’

Dat Sven van Beek de achterliggende interlandperiode benutte om definitief af te rekenen met een heupblessure, is een enorme meevaller voor Van Bronckhorst. De oefenmeester zal Tapia willen sparen voor de wedstrijd dinsdagavond in Engeland tegen Manchester City of zelfs volgende week in en tegen FC Groningen. Tegen VVV kan Van Bronckhorst kiezen tussen Sven van Beek en huurling Kevin Diks, waarbij de eerste in het recente verleden al de voorkeur kreeg van Van Bronckhorst.

Feyenoord wil ‘het laatste blok’ voor de winterstop benutten om nog enigszins perspectief te hebben voor 2018. In de competitie moet de achterstand van 12 punten op PSV worden verkleind. In Europa is de kans op overwinteren niet groot, maar in theorie nog altijd mogelijk. En in december komt Heracles nog op bezoek in de Kuip in het nationale bekertoernooi.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login