Nieuws

Telegraaf: ‘Verbouwing van De Kuip zorgt niet voor verdubbeling omzet’

on

Feyenoord wil structureel een hoofdrolspeler in de Eredivisie worden en daar heeft de club uit Rotterdam-Zuid minimaal een verdubbeling van de huidige begroting van 45 miljoen euro voor nodig.

De Telegraaf schrijft echter dat Feyenoord dat niet gaat redden met de gekozen oplossing voor renovatie van De Kuip. Qua begroting spant Ajax met 100 miljoen euro al de kroon en ook op het gebied van spelersalarissen blijven de Rotterdammers ver achter. Ajax en ook PSV betalen hun voetballers twee keer zoveel uit als Feyenoord. Ook bij Vitesse en FC Twente liggen de salarissen hoger..

“Het vorig jaar afgeschoten plan van Volker Wessels voor een geheel nieuw stadion van 327 miljoen euro zou volgens de toen geleverde berekeningen Feyenoord die verdubbeling van de begroting wel hebben opgeleverd”, zo schrijft het dagblad. De bouw van een nieuw stadion bracht hogere kosten met zich mee, maar de jaarlijkse opbrengsten zouden ook fors hoger uitvallen én het nieuwe stadion zou minimaal 75 jaar meegaan. De verbouwing die nu moet plaatshebben, geldt slechts voor 50 jaar.

De conclusie van De Telegraaf is duidelijk: de renovatie van De Kuip levert niet de grote sprong voorwaarts op en daardoor blijft het sportieve aspect gering. Een aantal partijen is op dit moment de overgebleven twee bouwplannen van BAM en Red de Kuip aan het doorrekenen. Het verbouwingsplan van de stichting Red de Kuip kost iets meer dan 200 miljoen euro. BAM denkt het stadion voor iets minder dan 200 miljoen euro een nieuwe ’look’ en meer faciliteiten te geven.

Bron: voetbalzone.nl

20140408-074243.jpg

You must be logged in to post a comment Login