Nieuws

Telegraaf: ‘Vanaf 1 september publiek toegestaan bij betaald voetbal’

on

Volgens De Telegraaf adviseert het Outbreak Management Team de regering dat er vanaf 1 september weer publiek bij wedstrijden van het betaalde voetbal kan worden toegelaten. Echter moeten de bvo’s zich wel houden aan de 1,5 metermaatregel in het stadion, maar ook bij de in- en uitgang. Verder zijn spreekkoren niet toegestaan vanwege het gevaar op coronabesmetting.

In de praktijk komt het er op neer dat de meeste stadions maximaal een derde deel van hun stadion kunnen vullen met supporters. In De Kuip komt dat neer op maximaal 17.000 supporters.

Eerder liet Mark Koevermans weten dat het zo goed als onmogelijk is om 17.000 supporters te laten voldoen aan de anderhalve meter afstand. Zou men voor aanvang van wedstrijden uren bezig zijn om mensen toe te laten tot het stadion en ook na afloop van de wedstrijden ben je uren bezig om iedereen op anderhalve meter afstand het stadion te laten verlaten.

Daar komt vervolgens nog een logistiek probleem bij dat als mensen naar het toilet moeten of iets te eten of te drinken willen halen men ook aan de anderhalve meter afstand moet worden gehouden.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login