Nieuws

Telegraaf: ‘Tapia wil vertrekken bij Feyenoord’

on

Hoogstwaarschijnlijk gaat er wel het een en ander gebeuren bij Feyenoord in de winterse transferperiode. Renato Tapia kreeg gisteren speeltijd van oefenmeester Giovanni van Bronckhorst tegen ADO Den Haag, maar heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rotterdammers gespeeld.

De Telegraaf schrijft namelijk: “Dat Tapia na afloop niet beschikbaar was voor de pers, duidt erop dat er mogelijk al ontwikkelingen zijn rond de Peruviaanse international. Feyenoord staat open voor een verhuur van de 23-jarige middenvelder, die drie jaar geleden voor ruim twee miljoen euro overkwam van FC Twente. Hij ligt nog anderhalf jaar vast. In Den Haag speelde hij als vervanger van de geblesseerde Jordy Clasie pas zijn eerste volledige competitiewedstrijd van het seizoen. Zijn totaal komt daarmee op 134 speelminuten in de Eredivisie. Tel daar de negentig minuten in de beker tegen de amateurs van Gemert bovenop, plus de 24 van afgelopen donderdag tegen FC Utrecht als vervanger van Clasie, en je komt op 248 minuten. Vier uurtjes clubvoetbal in een half jaar.”

De krant weet dat Tapia met zijn ziel onder zijn arm rondloopt in de Rotterdamse Kuip. “De Zuid-Amerikaan weet dat hij ze zeker niet kan gebruiken met het oog op de aanstaande Copa America, komende zomer in Brazilië. Als vice-captain van Peru wil hij perspectief hebben op veel speelminuten, om zijn plaats in de nationale ploeg niet te verliezen. Meer dan eens maakte hij zichtbaar ontevreden zijn gang terug naar de bank als hij had warmgelopen, maar niet werd ingebracht door Giovanni van Bronckhorst. Twee weken geleden in Emmen gebeurde dat nog hoofdschuddend, lachend als een boer met kiespijn, toen niet hij maar de zeventienjarige Orkun Kökcü mocht invallen.”

Bron: soccernews.nl

Aanbevolen voor jou