Nieuws

Telegraaf: ‘Amerikaanse investeerders hebben interesse in Feyenoord’

on

Volgens De Telegraaf hebben Amerikaanse investeerders interesse in Feyenoord. Volgens de krant bevestigen goed ingevoerde bronnen dat maar liefst drie investeringsmaatschappijen miljoenen investeren in de Rotterdamse club.

Mike Forde, onder Roman Abramovich jarenlang directeur van Chelsea en nu als adviseur in New York werkzaam voor diverse grote investeerders, bevestigt tegenover De Telegraaf dat er grote interesse is voor Feyenoord. “Een sterke kant van Feyenoord is de enorme hard core fan-base. De club heeft een gigantische achterban, weten we.”

De betrokken investeringsmaatschappijen zijn op de hoogte van de grootse nieuwbouwplannen van Feyenoord. „Dat stadion is het kroonjuweel. Maar het is vooral de club waar het om gaat. Daar zit bij Feyenoord een enorme groeipotentie in.”

Forde werkte van 2007 tot 2011 samen met Frank Arnesen bij Chelsea, de huidige technisch directeur van Feyenoord. In die periode steeg de waarde van de club met meer dan 200 miljoen euro. TV-gelden zorgen in Engeland voor een extreme bron van inkomsten. „Daarentegen zijn zijn de kosten van aanschaf bij een Eredivisie-club significant lager dan bij een Premier League-club in Engeland”, legt Forde uit.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login