Nieuws

Tegenvallende Kuijt onder druk bij zijn club Fenerbahçe

on

De kritiek op Dirk Kuijt in Turkije neemt toe nu hij al vier competitiewedstrijden op rij niet heeft gescoord voor Fenerbahçe. Afgelopen zondag werd de Katwijker na zeventig minuten naar de kant gehaald door zijn trainer Aykut Kocaman.

Het was de eerste keer dat de aanvaller vanwege een slecht optreden werd gewisseld. In de meeste duels maakte Kuijt de negentig minuten vol. Tot het voorbije weekeinde. De reserve-aanvoerder van het Nederlands elftal stelde zwaar teleur in de met 0-1 gewonnen wedstrijd bij Mersin Idman Yurdu.

De belangrijkste aanmerking op het spel van Kuijt is zijn geringe effectiviteit. In zijn eerste twee competitieduels was hij direct twee keer trefzeker nadat hij het seizoen was gestart met een doelpunt in de Super Cup-wedstrijd tegen Galatasaray. Ook in de voorronde van de Champions League schoot hij drie keer raak in vier wedstrijden.

Inmiddels wordt hij in de Turkse media weinig vleiend getypeerd als Kosan Kuijt, Rennende Kuijt. Zijn trainer stelt hem ook zelden meer op in het centrum van de voorhoede. Kuijt begon het seizoen wel als centrumspits, maar acteert nu net als in zijn Liverpool-tijd vaak op de rechtervleugel. Daar wist hij zich de laatste weken niet te onderscheiden.

Bron: vi.nl

You must be logged in to post a comment Login