Nieuws

Tegenstander NEC maakt nog kans op play-offs voor Europees voetbal

on

Feyenoord speelt alleen nog voor de eer, maar voor tegenstander N.E.C. valt er zondagmiddag in De Kuip wel degelijk nog iets te winnen. Bij winst maken de Nijmegenaren namelijk nog kans op plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal.
.

Duur puntenverlies

N.E.C. staat na 33 wedstrijden een punt achter op de felbegeerde achtste plaats, die recht geeft op een plek in de play-offs. Vanmiddag zal de ploeg van vertrekkend trainer Ernest Faber – hij gaat naar FC Groningen – zodoende ook met bovenmatige interesse de resultaten van concurrenten FC Groningen en PEC Zwolle volgen. N.E.C. had er een stuk rooskleuriger voor kunnen staan, maar de ploeg leed de afgelopen weken duur puntenverlies tegen achtereenvolgens PEC Zwolle (2-0) en Roda JC Kerkrade (1-2).

.

Beste promovendus

Waar voorafgaand aan het seizoen rechtstreekse handhaving nog het doel was van N.E.C., hebben de goede resultaten ervoor gezorgd dat de club voorafgaand aan de laatste speelronde in het linkerrijtje staat; een formidabele prestatie voor een promovendus. Bij het aanbreken van de winterstop was N.E.C. zelfs de beste promovendus van Europa.

.

Thuisoverwinning

N.E.C. zal voor de seizoenafsluiting in De Kuip hoop putten uit de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, vlak voor de winterstop dit seizoen. De Nijmegenaren bogen destijds een vroege achterstand tijdens het laatste half uur van de wedstrijd om in een 3-1 overwinning. Janio Bikel, Anthony Limbombe Ekanga en Christian Santos zorgden die middag voor de N.E.C.-treffers.

.

Clubtopscorer

Santos is met zestien doelpunten de clubtopscorer van N.E.C. De Venezolaanse aanvaller was met twaalf treffers en achttien duels met name tijdens de eerste seizoenshelft goed op dreef. In de winterstop leek Santos, in het bezit van een aflopend contract, aan te sturen op een direct vertrek uit het Goffertstadion, maar daar kwam het uiteindelijk niet van.

.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login