Nieuws

Tegenstander Elia verklaart: ‘Het was een kopstoot’ 

on

Feyenoord kan zich opmaken voor een stevige schorsing van Eljero Elia. Althans, die conclusie kan getrokken worden na de verklaring van zijn tegenstander Berend Schootstra van Jong SC Cambuur.
Elia werd maandagavond tijdens een wedstrijd van Jong Feyenoord van het veld gestuurd. Onduidelijk is nog steeds wat de aanvaller exact gedaan heeft. In het Algemeen Dagblad verschaft zijn tegenstander Schootstra duidelijkheid. “Het was een kopstoot”, aldus het slachtoffer. “Rood was terecht.”
Feyenoord doet er ondertussen alles aan om een schorsing te voorkomen. De club kijkt met huisjurist Joris van Benthem wat de beste opties zijn. De KNVB komt vermoedelijk woensdag met een schikkingsvoorstel.
In tegenstelling tot Feyenoord wilde Cambuur-speler Schootstra wél vertellen wat er gebeurd was. “Ik was nogal fel in de duels. Elia was daarover op een gegeven moment geïrriteerd en gaf mij een kopstoot. Niet heel hard, maar hij raakte mij wel op mijn lip. De grensrechter stond er heel dichtbij en die riep meteen dat het rood was.”
Als Elia een schorsing krijgt, kan hij ook niet voor het eerste elftal van Feyenoord uitkomen. Dat komt omdat de aanvaller een directe rode kaart kreeg.

Bron: voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login