Nieuws

Technische staf in actie in geslaagd benefietduel

on

Ronald Koeman, Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst staan vrijwel dagelijks samen als trainers op het veld, maar woensdagavond trokken ze eens gezamenlijk de voetbalschoenen aan voor het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd. Van Gastel en Van Bronckhorst versterkten Koemans vriendenteam ‘Good Old’ tijdens een wedstrijd tegen het G-team van IJsselmeervogels. De opbrengst van het duel, dat zo’n vijfhonderd bezoekers trok, is bestemd voor Kika.

De bezoekers waren niet voor niets naar Sportpark Westmaat in Bunschoten gekomen, want ze zagen op een heerlijke lenteavond een leuk duel, waarin mooie doelpunten en grote missers elkaar afwisselden. Zo scoorde Ronald Koeman met een fraaie lob van afstand, terwijl beide ploegen verschillende kansen voor open doel lieten liggen.

De toeschouwers zagen daarbij net zoals scheidsrechter Roelof Luinge door de vingers dat de wedstrijd niet helemaal volgende officiële regels van het voetbal werd gespeeld. Zo begon IJsselmeervogels het duel met negentien spelers, terwijl BFC met dertien spelers aan de aftrap verscheen. Onder hen was ook Tim Koeman, de zoon van Ronald, die de eerste twee doelpunten van zijn ploeg voor zijn rekening nam.

Toch was het de thuisploeg, die zich had versterkt met onder meer hoofdtrainer Gert Kruys en clubicoon Jaan de Graaf en daarnaast enkele zeer fanatieke spelers in de gelederen had, die telkens weer een voorsprong wist op te bouwen. Het G-team kroonde zich na de afsluitende strafschoppenserie ook tot winnaar van de avond. In die serie was een onvervalste ‘Panenka’ te zien van Koeman. De trainer, die tijdens de afgelopen thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo nog aan Graziano Pellè duidelijk maakte dat hij geen rare fratsen wilde zien bij de strafschop die hij mocht nemen, koos zelf vanaf elf meter voor een stiftbal door het midden. Na een lange aanloop eindigde zijn poging in de handen van de keeper, die daarop werd gefeliciteerd door de breed glimlachende Koeman.

Als winnaars van het benefietduel mochten de spelers van het G-team van IJsselmeervogels een grote beker en een luid applaus van het publiek in ontvangst nemen. Daarmee kwam een eind aan een fraaie avond, die voor de spelers van de thuisploeg ook al op bijzondere wijze was begonnen. Het ‘Good Old’ team van Koeman was namelijk met de spelersbus van Feyenoord naar Bunschoten afgereisd en had onderweg de spelers van het G-team van IJsselmeervogels opgehaald. Onder politiebegeleiding reed de bus vervolgens naar Sportpark Westmaat.

‘Het is heel dankbaar om voor zoveel plezier te kunnen zorgen’, vertelde Koeman nadat de afsluitende groepsfoto met beide ploegen was gemaakt. ‘Vorig jaar hebben we deze wedstrijd bij IJsselmeervogels voor het eerst gespeeld, dit jaar hebben we er voor het eerst een goed doel aan gekoppeld. Zo is het in alle opzichten een heel mooie avond.’

Dat laatste erkende ook Jaan de Graaf, erelid van IJsselmeervogels en initiatiefnemer van het G-team. ‘Gisteravond ben ik nog door drie van onze spelers gebeld die niet konden slapen omdat deze wedstrijd eraan zat te komen’, glimlachte hij. ‘Voor onze spelers is het grandioos om tegen oud-profs als Koeman, Van Bronckhorst en Van Gastel te spelen. Wat ons betreft is hiermee een jaarlijkse traditie geboren.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login