Nieuws

Teamnieuws: Botteghin vraagteken voor kwartfinale

on

Dick Advocaat weet nog niet of hij donderdagavond in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker een beroep kan doen op Eric Botteghin. Achter de naam van de Braziliaanse verdediger staat vanwege fysieke klachten een vraagteken.

Dinsdag zag Advocaat twee defensieve krachten hun eerste speelminuten maken bij Jong Feyenoord. Ridgeciano Haps en Sven van Beek keerden bij de beloften terug na lang blessureleed. Rick Karsdorp, die al speelminuten maakte in de hoofdmacht, speelde net als het duo 45 minuten mee tegen Jong NAC Breda.

Toch hintte de hoofdtrainer op weinig wijzigingen in zijn basisopstelling. ‘De jongens die de laatste tijd hebben gespeeld, hebben niet de indruk achter gelaten dat ik ze moet vervangen,’ aldus Advocaat. ‘Dat is vervelend voor de spelers die nu terugkomen, maar we bekijken dit over een langere termijn. De groep die nu speelt is al lang ongeslagen in de competitie. Dan kom je er niet zomaar weer tussen.’

Advocaat is ook niet van plan om spelers rust te geven. ‘We hebben door de afgelasting van AZ – Feyenoord (afgelopen zondag, red.) genoeg rust gehad, dus dat is nu niet aan de orde. Deze bekerwedstrijd is nu het belangrijkst en dan kijken we daarna naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle van komende zondag.’De bekerwedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord begint donderdagavond om 20:45 uur. Mis niets van dit duel dankzij ons liveblog, dat tevens te volgen is via de Feyenoord App.

Bron: FEYENOORD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login