Nieuws

Te Vrede: ‘Goed gevoel over eerste seizoenshelft’

on

Mitchell te Vrede is blij met de speelminuten die hij heeft gekregen in de eerste seizoenshelft. De spits moet bij Feyenoord topscorer en aanvoerder Graziano Pellè voor zich dulden. Door een schorsing van de Italiaan kreeg de 22-jarige aanvaller toch nog de nodige speeltijd, waarin hij zeker geen slechte indruk achterliet.

“Op dit moment moet ik realistisch zijn: dit was het maximaal haalbare”, vertelde Te Vrede tegenover RTV Rijnmond. “Het is pech om Pellè als concurrent te hebben, maar aan de andere kant is het geen schande om Pellè voor te moeten laten gaan in de hiërarchie. Aan mij de taak hard te trainen en er te staan wanneer het moet.”

Door een kopstoot moest Pellè de wedstrijden tegen HSV Hoek (beker, 3-0 winst), SC Cambuur (2-0 winst) en AZ (2-2) missen. Te Vrede kreeg toen zijn kans en greep die door in alle drie de wedstrijden te scoren. “Als ik terugkijk naar die drie wedstrijden overheerst een goed gevoel, al houdt je altijd hoop op meer minuten.”

Voor het trainingskamp in Marbella wacht eerst nog een vriendschappelijke wedstrijd in De Kuip tegen zijn oude club Excelsior. “Ik krijg geen warm gevoel van binnen. Het was in mijn tijd geen voetballend team en ik lag niet lekker met de trainer. Dit is ook slechts een oefenwedstrijd. Ik heb nog geen toezegging gehad, maar ik hoop natuurlijk minuten te kunnen maken tegen Excelsior.”

Bron: Soccernews.nl

20140104-172844.jpg

You must be logged in to post a comment Login