Nieuws

Tapia wil voorlopig in Europa blijven

on

Renato Tapia voelt voorlopig niets voor een terugkeer naar zijn geboorteland Peru. De middenvelder wil vertrekken bij Feyenoord, maar geeft er de voorkeur aan wel in Europa te blijven.

Dat stelt Tapia in gesprek met FOX Sports Peru. “Ik zou graag nog een keer bij Allianz Lima spelen”, citeert La Industria de Feyenoord-middenvelder. Een terugkeer naar Peru is nu echter niet aan de orde. “Ik denk er niet over na terug te gaan naar Peru. Ik probeer in Europa te blijven, wat voor mij het beste is.”

Doordat hij al acht jaar in Europa woont, Tapia stapte in 2013 over van Club Esther Grande de Bentin naar FC Twente, heeft hij veel van de Europese gewoonten overgenomen. “Ik heb veel Nederlandse trekjes, bijvoorbeeld dat ik graag vroeg aankom”, vertelt hij.

De Telegraaf meldde eerder dat Tapia een transferverzoek heeft ingediend bij de Feyenoord-leiding. Tapia wordt in Peru gezien als ‘aanvoerder van de toekomst’, maar heeft wel wedstrijdritme nodig om aan het eind van het seizoen de Copa America te kunnen spelen met Peru.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login