Nieuws

Tapia laat zich niet uit het veld slaan

on

Renato Tapia barst van het zelfvertrouwen. De international van Peru laat zich ook in mindere perioden met Feyenoord niet uit het veld slaan.

“That’s me. Ik ga ook niet veranderen. Een verdediger moet af en toe de bal uit het stadion schieten, maar dat zal ik nooit doen. Liever een creatieve oplossing, ook al schrikken anderen daar wel eens van. Ik weet dat ik het kan”, zegt Tapia in De Telegraaf. Woensdag krijgt hij met Feyenoord tegen Napoli de kans om eindelijk van de nul af te komen in de Champions League.

“Het is zwaar”, geeft Tapia toe, „om dat veld in De Kuip te betreden, je helemaal leeg te spelen en dan met lege handen te eindigen. Dat is in de Champions League én in de competitie gebeurd dit seizoen.” Hij gelooft desondanks nog in de tweede plaats in de Eredivisie. “Als we zo doorgaan, halen we ze (AZ, Ajax en PEC Zwolle, red.) in. Geloof me.”

Tapia ziet tot zijn verbazing bij koploper PSV wat Feyenoord vorig seizoen kenmerkte. “Zo overtuigd zijn van de kracht in je eigen ploeg, dat je gewoon weet dat er in de laatste minuten nog een goal komt. Dat dwong Feyenoord in het kampioensjaar bijna wekelijks af. En dat doet PSV nu.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login