Nieuws

Tapia: ‘In de beker kun je de voorgaande misstappen vergeten’ 

on

Met angst en beven strijkt Feyenoord zondag neer in de Utrechtse Galgenwaard. ,,Maar voor mij geldt dat niet,” zegt Renato Tapia. ,,Ik snap dat de fans na een serie van negen competitieduels op een rij zonder zege nerveus zijn, maar we moeten rustig blijven en ons volledig focussen op onze prestatie. Alleen dan doorbreken we de negatieve spiraal.”
Nee, het ranglijstje van 2016 had Renato Tapia nog niet gezien. Maar de Peruaan knikt en kan zich er wel iets bij voorstellen. Statistiekenbureau Opta liet vrijdag zien dat Feyenoord dit kalenderjaar in de Eredivisie slechts 17de zou staan, nog nipt voor Cambuur.
Plek nummer 17. Die positie was eind 2015 nog de stek voor het worstelende FC Twente, de club waar technisch directeur Martin van Geel de Zuid-Amerikaanse middenvelder wegkaapte. FC Twente vond vervolgens de weg omhoog en Feyenoord stortte in elkaar.
Tapia knikt. ,,Toch zijn beide situaties echt niet met elkaar te vergelijken,” zegt de 20-jarige middenvelder. ,,Bij FC Twente is zo veel gebeurd, het heeft geen zin om daar nu nog eens op terug te blikken. Bij FC Twente is de sportief slechte periode achter de rug. Dat is iets waar we hier in Rotterdam nog voor moeten zorgen. Daar is dit wel een week voor.”
Die woorden klonken de laatste weken wel vaker in de Kuip. En keer op keer kwam er van die bravoure op het veld heel weinig terecht. Tapia probeert uit te leggen waarom het murw gebeukte Legioen de hoop niet hoeft op te geven. ,,De wedstrijd tegen AZ komende donderdag is apart, dat duel kun je helemaal niet vergelijken met een reeks in de competitie. In de beker kun je alle voorgaande misstappen uit de competitie voor even vergeten.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login