Nieuws

Talentjes uit Curaçao op bezoek bij Feyenoord Academy

on

Feyenoord Academy heeft deze week twee talentjes uit Curaçao te gast. Dean Lourensz (13) en Quincy Hogesteger (11) werden in april van dit jaar tijdens het eerste Feyenoord Soccer Camp in Curaçao uitverkoren om voor een week naar Nederland te komen. Op uitnodiging van Feyenoord trainen de twee deze week mee met de jeugd op Varkenoord. Daarnaast staan er verschillende activiteiten voor de twee jongens op het programma, waaronder een bezoek aan de wedstrijd Nederland tegen Andorra, die vrijdagavond in De Kuip wordt gespeeld.

De week in Rotterdam begon voor Dean en Quincy afgelopen maandag, toen de twee voor het eerst meetrainden met respectievelijk Feyenoord C2 en D1. Voor de twee jongens was dat een hele belevenis. ‘We hebben veel geleerd’, zei Dean. ‘Bijvoorbeeld positiespel, sneller spelen en veel techniek. De trainingen bij Feyenoord zijn van een hoog niveau.’

Dean voetbalt zelf bij Atletiko Saliña in Willemstad en Quincy bij Excellence. Tijdens het Feyenoord Soccer Camp dat in april van dit jaar op Curaçao plaats vond, maakten de twee al voor het eerst kennis met Feyenoord. ‘Dat was heel leuk en interessant’, zei Dean. ‘De trainingen waren van een hoger niveau dan bij onze eigen club.’ De twee talentjes hebben allebei de droom om profvoetballer te worden. ‘Daarom zijn we blij dat we deze week bij Feyenoord mogen trainen’, zei Quincy.

De twee jongens blijven tot en met het weekend in Nederland. Naast de trainingen op Varkenoord zullen ze onder meer nog een rondleiding door De Kuip volgen en in het weekend enkele jeugdwedstrijden bekijken.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login