Nieuws

‘Tactisch genie Koeman lost gemis Pellè wel op’

on

In de rubriek Het Tribunaal legt NUsport wekelijks drie kenners een stelling voor. Deze keer: De schorsing van Pellè tegen Heerenveen kost Feyenoord de titel.

Foppe de Haan, oud-trainer Heerenveen
“Het is maar één wedstrijd, maar dat is voor Heerenveen niet onaardig. Pellè is wel heel belangrijk, het is meer dan een speler die ze missen. Hij wordt continu gezocht. Gelukkig voor Feyenoord duurt de competitie nog lang. In eerste instantie zou je zeggen: ja, het kost punten. Maar het hoeft niet.”

“Feyenoord heeft genoeg kwaliteit op het middenveld en de buitenspelers zijn heel dominant. Als je kijkt naar de bekerwedstrijd tegen Heerenveen in december hadden ze het wel moeilijk. Die won Feyenoord na strafschoppen, maar dat had zomaar andersom kunnen zijn.”

John de Wolf, oud-verdediger Feyenoord
”Pellè is natuurlijk de topscorer, maar Feyenoord moet niet in de paniekstand schieten zonder hem. Dat gevoel leefde zondag wel in het stadion toen hij die fatale gele kaart kreeg. Het publiek werd direct stil.”

”Toch denk ik dat Feyenoord nu zo ver is dat andere spelers zullen opstaan tegen Heerenveen. Het team is stabiel genoeg, dat laten ze al maanden zien. Bovendien is Ronald Koeman een tactisch genie, hij is in zulke situaties al eerder met een prima oplossing gekomen. Heerenveen is in vorm, dus het wordt hoe dan ook een aardige testcase voor Feyenoord. Maar ik heb daar wel vertrouwen in.”

Gerald Sibon, oud-spits Heerenveen
”Ook mét Pellè zou Feyenoord het lastig krijgen in Heerenveen. Het wordt door zijn gemis dus dubbel zwaar. Heerenveen-uit is voor Feyenoord nooit fijn en ook in de thuiswedstrijd hadden ze het dit jaar lastig. In De Kuip werd het 1-1 en kreeg Joris Mathijsen rood nadat hij Filip Djuricic neerhaalde. Feyenoord zal het nu weer moeilijk krijgen met de onberekenbaarheid van Djuricic.”

”Toch heeft Feyenoord nog steeds gewoon een behoorlijk team staan, met een stuk of zeven internationals. De vraag is hoe Koeman het in aanvallend opzicht oplost. Lex Immers zou als spits kunnen spelen, maar hij is niet zo’n aanspeelpunt als Pellè. Feyenoord zal dus een ander type spel moeten gaan spelen. Misschien doet Koeman het wel op z’n Barcelona’s en stelt hij helemaal geen centrumspits op. Hij moet in elk geval wel zorgen dat Feyenoord de Heerenveen-defensie gaat testen, dat is niet de meest solide linie.’

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login