Nieuws

Sven van Beek: “Ik geef nooit op. Nooit”

on

Sven van Beek verliet in de de allereerste oefenwedstrijd van dit seizoen (tegen Sparta) het veld met, naar het leek, een langdurige blessure. Het leek er zelfs op dat Van Beek lange tijd zou zijn uitgeschakeld. Echter keerde Van Beek deze week terug op het trainingsveld. ,,Ik geef nooit op. Nooit.’’

Sven van Beek in gesprek met het Algemeen Dagblad; Volgens de 26-jarige verdediger verwacht niemand meer iets van hem en probeert hij er zelf ook voorlopig zonder verwachtingen in te staan.

Van Beek snapt heel goed dat de trainer verder is gaan kijken naar een nieuwe verdediger. Echter is de verdediger na zijn operatie in het Erasmus Medisch Centrum weer vol energie en is hij ervan overtuigd dat hij weer zal terugkeren als profvoetballer.

Van Beek beschikt bij Feyenoord over een aflopend contract. De speler die direct na het WK van 2014 in de voorselectie van Oranje zat en in 2016 op een haar na een miljoenentransfer naar Monaco miste, weet dat Feyenoord heeft doorgeschakeld. ,,Ik wil fit worden en dan zien we wel”

Volgens Sven Beek die al 15 jaar het shirt van Feyenoord draagt in het AD : “Het is allemaal anders gelopen dan ik mezelf jaren geleden had voorgesteld toen ik in 2013 debuteerde in de hoofdmacht. Ik ontwikkelde mezelf, voelde me steeds sterker. Ik weet dat clubs meer dan ooit kijken naar statistieken. En ik heb de laatste jaren nauwelijks gespeeld. Maar dat is voor later, nu wil ik lekker trainen en fit worden.’’

Van Beek kon in 2016 naar Monaco. Het contract voor de verdediger (toen 21 jaar) lag volgens diverse media al klaar. Monaco zou zelfs 8 miljoen euro willen neertellen voor de verdediger. In januari 2016 speelde Feyenoord nog even een wedstrijdje tegen AZ en daarna zou Van Beek vertrekken. Althans dat was het plan. Echter speelde de Feyenoorder zijn slechtste wedstrijd van het jaar, werd vroegtijdig gewisseld en Feyenoord verloor met 4-2 van de Alkmaarders. De technische mensen van Monaco die destijds op de tribune zaten, zagen genoeg en er ging een streep door de transfer.

Van Beek, die nog niet zo heel lang geleden de bijnaam ‘Van Beek Airlines’ kreeg, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Er zijn volgens hem nog jaren waarin hij kan voetballen en die wil hij benutten.

You must be logged in to post a comment Login