Nieuws

Supportersverenigingen gaan ervan uit dat supporters geen geld terugvragen

on

Mocht de eredivisie al afgelopen zijn, dan verwachten supportersverenigingen niet dat fans voor gemiste wedstrijden geld gaan terugvragen. Wel voorzien ze een terugloop in het aantal seizoenkaarten voor de nieuwe voetbalcompetitie. Het Algemeen Dagblad ging in gesprek met diverse supportersverenigingen waaronder De Feijenoorder.

Uiteraard is het nog niet duidelijk of de competitie überhaupt afgemaakt kan worden, maar als de Eredivisie niet uitgespeeld gaat worden dan hoeven clubs geen claims van supporters met een seizoenkaart te verwachten.

Matthijs Keuning voorzitter van Supporterscollectief Nederland: ,,Het hele leven staat stil en sommigen van ons zullen geen inkomsten hebben, maar ik verwacht niet dat compensatie voor vier thuiswedstrijden het eerste is waar mensen dan aan denken. Die paar tientjes heeft geen prioriteit, zie het als steun aan de club”.

De huidige voorwaarden van de KNVB schrijven voor dat supporters geen aanspraak maken op restitutie of financiële tegemoetkoming als wedstrijden om wat voor reden niet doorgaan.

Remco Ravenhorst (voorzitter van supportersvereniging De Feijenoorder) laat weten zelf niet om een restitutie te vragen, hij vindt dat je de club moet steunen. Uiteraard kan Remco niet in de portemonnee van medesupporters kijken: “Maar het geld is al uitgegeven.”

Het vervaardigen van supportersmagazine Hand in Hand gaat overigens wel gewoon door. ,,Juist nu”, zegt Ravenhorst. ,,Voetbal is nu niet belangrijk, maar het is fijn dat de club er nog is.”

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login