Nieuws

Supportersvereniging Feyenoord: “klinkklare onzin”

on

Bij de supportersvereniging van voetbalclub Feyenoord vallen ze uit de lucht over het nieuws dat supporters worden opgeroepen om deel te nemen aan de vakbondsacties komende maandag in Antwerpen. “Dat is het eerste dat ik daarvan hoor”, zegt voorzitter Ron Smit van de Feyenoord Supporters Vereniging in een reactie aan Belga.

Eerder had de liberale vakbond ACLVB ervoor gewaarschuwd dat buitenlandse herrieschoppers naar België zouden afzakken om deel te nemen aan de provinciale vakbondsactie komende maandag. Die dreigt daarmee opnieuw te ontaarden in rellen, zoals gebeurde bij de nationale betoging in Brussel. Rotterdamse havenarbeiders zouden via supportersverenigingen gemobiliseerd worden om zich aan te sluiten bij hun Antwerpse collega’s.

Maar dat klopt niet, zegt Smit. “Klinkklare onzin. Ik heb hier alleszins nog niets over gehoord. Misschien wil de vakbond de aandacht afleiden? Want ik begrijp niet waarom Feyenoord-supporters in België moeten gaan betogen. Voorlopig gaan we geen actie ondernemen en we kunnen natuurlijk niemand verbieden om te sympathiseren met actievoerders. Maar laat het duidelijk zijn dat wij elke vorm van geweld veroordelen”, klinkt het nog.

Bron: Belga

IMG_8526.PNG

You must be logged in to post a comment Login