Nieuws

Supportersvereniging: Dit is supportertje pesten

on

De Feyenoord Supportersvereniging is zwaar teleurgesteld over het verbod van de competitiewedstrijd komende zondag tussen Feyenoord en Vitesse. “Dit is supportertje pesten”, zegt voorzitter Ron Smit aan de telefoon als RTV Rijnmond hem belt voor een reactie op het nieuws brengt dat de wedstrijd niet doorgaat. 

De supportersvereniging is vooral boos op de politie. “Stakingsrecht prima, maar niet over de ruggen van de supporters”, zegt voorzitter Smit. Hij vindt dat de politie weigert haar werk te doen. 

De politiebonden hebben aangekondigd dat de wedstrijd in de Kuip niet op een ‘volwaardige inzet van de politie mag rekenen’. Ze hebben een cao-conflict met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

De aangekondigde politieactie is voor de Rotterdamse burgemeester de reden om de wedstrijd te verbieden. Aboutaleb zegt dat hij de veiligheid van de spelers, supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen.

Voor deze beslissing heeft de Feyenoord Supportersvereniging begrip. “Aboutaleb moet voor veiligheid zorgen, ik snap dat hij dat dat niet kan”, aldus voorzitter Smit.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login