Nieuws

Supportersvereniging distantieert zich van uiting op spandoek

on

De supportersvereniging van Feyenoord is in verlegenheid gebracht door een verwijzing op haar enorme spandoek in de Kuip tijdens de bekerwedstrijd woensdagavond naar Ajax-supporter Picornie en Ajax-speler Nouri.  Op het spandoek was een kleine hectometerpaal geschilderd met daarop A10, 34,0. 

Die A10 verwijst naar het feit dat bij een afgesproken treffen ‘hunnie’ wegliepen. Het cijfer 34 verwijst naar het rugnummer van  Ajax-speler  Abdelhak Nouri, die vorig jaar tijdens een oefenwedstrijd een hartstilstand kreeg en daar blijvende hersenschade door opliep.

Op sociale media spreken veel mensen schande van deze verwijzingen. FSV  De Feijenoorder, de supportersvereniging van de Rotterdamse voetbalclub, zegt er niets van te hebben geweten en baalt er ook van. ,,We vinden het zeer kwalijk dat ons doek hiervoor misbruikt is‘’, liet de supportersclub vanavond meteen op Twitter weten.  

Bestuurslid Eduard Cachet vindt de verwijzingen verwerpelijk en distantieert zich hier volledig van. Volgens hem heeft de supportersvereniging die verwijzing ook niet gezien.  De supporters hebben het spandoek  wel gefinancierd en het ontwerp bedacht, maar  de uitvoering lag in handen van vrijwilligers.  ,,Op het ontwerp, dat is afgestemd met Feyenoord, stond het zeer zeker niet.  Maar het doek is meer dan 100 meter groot en je kan niet elke vierkante centimeter controleren. Het stond ook in een heel klein hoekje.‘’ Wie het kan hebben gedaan, weet hij niet. ,,Er hebben ook minimaal 100 mensen aan gewerkt en we hebben geen idee wanneer het erop is gezet.‘’

Cachet vindt het verschrikkelijk dat de naam van de supportersvereniging op deze manier in diskrediet wordt gebracht.  

Bron: AD.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login