Nieuws

Supportersgroep De Noordzijde heeft nu al meer dan 20.000 euro opgehaald voor Gyan

on

De steunactie die supportersgroep De Noordzijde dit weekend opstartte voor oud-Feyenoordverdediger Chris Gyan heeft vandaag de grens van 20.000 euro doorbroken.

De groep van zo’n zeventig supporters stak dit weekend de koppen bij elkaar toen bekend werd dat Gyan grote gezondheidsproblemen heeft en daarnaast flinke schulden. “Als je ziet wat hij voor de club heeft gedaan, dan wil je toch iets terugdoen?”, zegt Jeffrey van De Noordzijde.

De ernst van Gyans problemen werd de afgelopen tijd pas echt duidelijk in de aanloop naar de presentatie van zijn biografie ‘King, de vele wederopstandingen van Chris Gyan’. De Ghanese verdediger, die van 1997 tot 2006 voor Feyenoord speelde, kan door gezondheidsproblemen niet meer werken.

“Hij is ook altijd goed geweest voor anderen, dan verdien je het dat nu een ander iets voor jou doet”, zegt Jeffrey. De groep heeft inmiddels via de schrijver van de biografie contact gehad met de oud-speler en zijn familie, die de actie een hartverwarmend initiatief noemen.

Dat de crowdfundingactie nu al de 20.000 euro is gepasseerd, had de supportersgroep vooraf niet verwacht. “We begonnen al met 1600 euro, maar nu de media en andere supporterssites de actie hebben opgepakt, gaat het hard. We zijn nu in gesprek hoe we de steun het beste kunnen regelen voor Gyan.”

De crowdfundingsactie voor Chris Gyan is hier te vinden.

Foto: defeijenoorder.nl

Bron defeijenoorder.nl

You must be logged in to post a comment Login