Nieuws

Supporters Vitesse eisen 4000 kaarten voor Johan Cruijff Schaal

on

 Het geduld van de supporters van Vitesse is op. De KNVB biedt maar geen duidelijkheid over het aantal toegangskaarten voor de Johan Cruijff Schaal. De aanhang van de Arnhemse club eist nu 4000 tickets.
 .

Vitesse verwacht deze week uitsluitsel te krijgen over het aantal kaarten voor de openingswedstrijd van het Nederlandse voetbalseizoen. De Arnhemse club wil ‘aanzienlijk meer’ tickets dan de 1200 die nu zijn gereserveerd in het uitvak van De Kuip. De Johan Cruijff Schaal wordt op zaterdag 5 augustus (aanvang 18.00 uur) afgewerkt. De Arnhemse club staat als bekerwinnaar tegenover landskampioen Feyenoord. De Rotterdamse club heeft voor de gelegenheid het thuisrecht.

.

De KNVB is tot deze maatregel overgegaan, omdat de opkomst van supporters in voorgaande jaren op neutrale grond in de Arena tegenviel. In 2016 waren er bij het duel tussen PSV en Feyenoord slechts 30.000 toeschouwers in Amsterdam.

.

De aanhang van Vitesse wil evenwel niet worden weggezet in een soort bijrol. ‘Wij willen ons recht om met voldoende Arnhemse supporters aanwezig te kunnen zijn’, verklaart de Supportersvereniging Vitesse.

.

‘Na overleg met Vitesse zijn wij ervan overtuigd dat de clubleiding in het voortraject voldoende inspanning heeft geleverd om de verschillende kanalen binnen de KNVB, gastheer Feyenoord en de lokale driehoek te bewegen open kaart te laten spelen. Dat er nog steeds geen duidelijkheid is, vinden wij niet acceptabel. Wij claimen een reëel aantal kaarten van minimaal 4000 stuks voor onze supporters en de mogelijkheid om gezamenlijk deze wedstrijd vanuit één vak te beleven.’

.

Bron: DeGelderlander.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login